Gråa dagar och drömmen om ett hus!

De senaste dagarna har verkligen varit gråa och trista. Jag känner att min kropp just nu skriker efter våren och ljuset, att kunna andas igen! Men man får göra det bästa av det som är.

I lördags åkte vi som sagt till en stor stad cirka en timmes väg härifrån. Där inhandlades det köksstolar! Åh, vad jag har längtat efter dessa stolar, ni kan inte ana hur mycket! Nu äntligen har vi matbord och stolar som reflekterar oss på ett bättre sätt. innan hade vi stolar som Pappa D hade fått efter sin brors studietid, visserligen funktionellt, men inte oss eller mig om ni förstår vad jag menar! Jag är nu så nöjd! Vi köpte faktiskt också ett sidobord till min sängsida. Äntligen en plats för mina pågående böcker igen! Det har vi inte haft sedan vi flyttade till denna lägenheten för nästan 1 år sedan. Eftersom vi fick lite nytt och fint till kök och sovrum var jag bara tvungen att inhandla lite nya gröna, fräscha krukväxter också, så det gjorde vi i söndags. Nya, fina, vita dusch handdukar blev det också. Så nu har vi fått in lite nytt och fräscht här hemma, och det glädjer en dessa gråa dagar. Andra projekt har vi också på gång här under våren, det är härligt att ha något att se fram emot!

Annars har jag främst ägnat dagarna till att gå runt och drömma och längta efter den dagen då vi äntligen har hus! Vi är långt därifrån som det ser ut i dagsläget, men drömma kan man ju alltid göra och det har jag också gjort i flera år! Särskilt efter att Fröken E kom känns behovet större. Att ha en trädgård hon kan leka och springa runt i. Att kunna odla lite med henne och göra ”hemliga rum” hon kan gömma sig i. Att ha ytor inomhus där hon kan springa av sig är en önskan. Jag drömmer också om mitt stora kök där vi kan umgås hela familjen, med ett riktigt skafferi som man kan gå in, ett kök där läxor blir gjorda och kompisar springer in och ut! För att inte tala om ett rum som enbart brukas som bibliotek/musikrum, det vore verkligen en dröm!

Men de gångna dagarna har inte så mycket handlat om trädgård, kök eller bibliotek utan istället om en stor groventré! Där man kan hänga av sig blöta kläder och ställa slaskiga kängor, där det finns utrymme för oss alla att klä på oss utan att krocka med varandra eller barnvagnen som står innanför dörren och som också drar in otroligt mycket slask och grus! (Ni hör ju, vi har ingen jättestor hall här hemma.) en groventré med massor av förvaring och med plats för hockeytrunkar utan problem! Det hade också varit skönt att ha en tvättstuga där, så att vi kunde hänga tvätt någon annanstans än i badrummet och vardagsrummet ! Ja så är det här, vi har nästan ständigt torkställningen i vardagsrummet, det erkänner jag! (trots att det för det mesta runtom i bloggvärlden ska vara perfekt städade hem och supermammor så erkänner jag det!) Ni förstår hur stor groventré vi behöver i den här familjen! Jag har också drömt om ett litet större rum till Fröken E, med bra förvaring till allehanda leksaker och pysselmaterial! Men groventrén har varit det jag gått och drömt om allra mest dessa dagar, vilket ju kan vara förståeligt med tanke på hurdant väder vi haft här.

Men det ska sägas att jag ändå är rätt nöjd med vår lägenhet som vi ju flyttade in i december 2011. Det finns många fördelar med den jämfört med där vi bodde tidigare, men det är en annan historia.

/Bokälskandemamman som för tillfället är väldigt nöjd med sina vitklädda stolar i ek!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s