Tillväxtperioder, sömnlöshet och nackspärr

Alla som har barn vet ju att det ska gås igenom ett antal olika tillväxtperioder. Alla som har barn vet också att dessa perioder oftast inte är så roliga. Men det är ju bara att stå ut, eller hur?! 😀

Lilla Fröken E har förmodligen en sådan period nu. Sedan en och en halv vecka sover hon jätteoroligt och vaknar alltsomoftast och skriker för att hon har en mardröm. Fröken E har tyvärr alltid haft det lite svårt med sömnen, men vi har ju vant oss. Det är mest synd om henne, även om resultatet också innebär sömnlöshet och lätt nackspärr för den här Bokälskande mamman. Även om jag lägger mig i vår säng så vaknar jag oftast i hennes säng då jag har gått in till hennes rum flertalet gånger och till slut ger upp och sover där. Likaså gör Pappa D, de nätter han tar henne. Ibland kan det även hända att jag vaknar där, utan att ha en aning om hur jag kom dit eller hur länge jag sovit där. Trött eller vad?! Turligt nog har ju Fröken E en stor säng, så även om det är lite trångt är det ändå hanterbart.

Vi tror att denna tillväxtperiod hon går igenom just nu handlar om både språkutvecklingen och motoriken. Dels har hon börjat hoppa mycket, hela dagarna provar hon att hoppa, på allt och ingenting. Men sedan har hennes språkutveckling verkligen fått en skjuts den senaste tiden, hon har alltid ”pratat” mycket, men nu pratar hon i ett! Innan har hon mest härmat oss och det har mest varit ljud, men nu börjar riktiga ord komma mer och mer. Om än att vi fortfarande måste försöka tolka henne lite fortfarande. Det är, trots sömnlösheten och nackspärren, en rolig period att gå igenom! Det är så roligt att se henne utvecklas till den lilla individ hon är!

Stolt (men trött)  Bokälskande mamma!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s