Vasaloppssöndag och löftet om vår!

Idag är det Vasaloppssöndagen. Liksom under alla de tidigare år som Pappa D och jag har varit tillsammans, blev det en seg och lugn förmiddag. Morgonen började med lång helgfrukost med Vasaloppet påslagen på TV. Sen satte jag igång stora tvättdagen! För vi hade fasligt mycket tvätt och tvättmaskinen har gått hela dagen. Sen satte jag mig faktiskt i soffan och tillät mig själv att fly världen in i min bok, allt medan Pappa D gjorde sitt och Fröken E lekte med sitt. Ibland pausade jag så klart och gav mig in i leken. Det är ju kul att busa med Pappa D och Fröken E!

Efter lunch och  40 minuters! – sovstund för Fröken E så satte vi på oss kläderna och gick till parken. Åh, vilket härligt väder, solen var som ett löfte om att våren inte var långt härifrån! I parken blev det lek och mellanmål i kompisgungan. Det var någon som protesterade vilt och grät när vi gick hemåt igen. Men väl hemma, satt vi alla ute på balkongen ett slag, Fröken E tyckte det var roligt när vi blåste såpbubblor!

Efter att ha njutit av den härliga solen så riktigt spratt det av vårkänslor i kroppen. När Pappa D gick ut i köket och plötsligt hittade mig uppflugen på en stol och bytte gardiner. Han tyckte det var ännu ett infall, medan jag menade att det bara var vårkänslor. Hursomhelst, nöjd blev jag med att de vita, skira gardinerna kom på plats så att ljuset nu flödar in! Sedan gick det av bara farten och vårkuddar kom på plats i soffan, ett nytt arrangemang gjordes, dammiga blommor fick sig en dusch i badkaret. Och eftersom Pappa D ändå skulle upp på vinden med några stora lyktor jag brukar ha framme till jul, då kunde han ändå ta med sig en hylla som vi haft stående i hallen. Snart så ska vi nämligen göra ett nytt litet projekt i hallen och då ska den bort, så lika bra att den kom bort nu! Härligt med ljus och rymd och med en känsla av vår i luften! Så infall.. nä, det skulle jag inte kalla det, bara vårkänslor!

Plötsligt hade klockan blivit mycket och det var dags att laga mat, i dag testade vi ett nytt recept. Gott var det, men vi hann inte sitta så länge, söndag innebär ju ”babysim” med Fröken E. Sen snabbt hem och lägga Fröken E för kvällen, innan vi kunde ta kväll själva. Nu ska jag bara försöka lugna mina nerver inför morgondagens första dag på nya jobbet!

/ Bokälskande mamman som ska försöka sova i natt!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s